1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 70g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Woda | 980ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |