Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 240g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 25g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 12g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 6g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szczypiorek | 53g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |