1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 275g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 200g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 290g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Woda | 580ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |