Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
1,20 zł
(7,99 zł) |
|
Awokado | 50g |
1,55 zł
(13,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 750g |
20,97 zł
(20,97 zł) |
|
Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
Cebula | 130g |
0,31 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Jabłko | 100g |
0,44 zł
(3,49 zł) |
|
Kalafior | 440g |
7,33 zł
(9,99 zł) |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 60g |
0,58 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Kurkuma | 2g |
0,17 zł
(1,69 zł) |
|
Masło orzechowe | 10g |
0,35 zł
(11,99 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
2,28 zł
(9,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 60g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 30g |
0,42 zł
(2,79 zł) |
|
Rodzynki | 15g |
0,34 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Sardynka w oleju | 40g |
2,00 zł
(5,99 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
0,74 zł
(5,19 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Suszona kolendra | 2g |
0,17 zł
(1,29 zł) |
|
Szczypiorek | 35g |
3,49 zł
(4,98 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |