Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 130g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło | 6g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 340g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |