1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Jabłko | 225g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 330g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 64g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Marchew | 270g |
![]() |
|
Masło | 6g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 70g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 180g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sok z buraków | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Woda | 980ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |