Płatki gotujemy w mleku lub zostawiamy na noc do nasiąknięcia. jabłko i orzechy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do płatek. Podajemy na ciepło lub na zimno
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 25g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 80g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 250g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |