Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 290g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 25g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Schab bez kości | 300g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 250g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |