Darmowa dieta 2100 kcal nr 5258



Śniadanie


Koktajl z mango, mlekiem kokosowym i chia
474 kcal
Łączna waga porcji: 906g.

B: 11.96 g T: 8.66 g W: 93.04 g (BŁ: 10.28 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   25

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Mango umyj, obierz ze skórki i pozbaw pestki.
  2. Mleko kokosowe, mleko krowie i mango zblenduj w wysokim naczyniu.
  3. Dodaj nasiona chia i wymieszaj.


Drugie śniadanie


Surówka z marchwi i jabłek
201 kcal
Łączna waga porcji: 495g.

B: 3.6 g T: 1.44 g W: 50.73 g (BŁ: 14.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

46   14

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Marchew i jabłko umyj i obierz ze skórki.
  2. Składniki zblenduj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj.


Obiad


Ryż z pieczarkami i koperkiem
590 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 13.85 g T: 26.8 g W: 80.08 g (BŁ: 12.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

52   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podwieczorek


Kanapki z szynką z indyka, sałatą i pomidorami (wersja lżejsza)
446 kcal
Łączna waga porcji: 396g.

B: 20.38 g T: 8.68 g W: 79.34 g (BŁ: 14.08 g)



123   12

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2081 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 61.42 g
Tłuszcz: 61.73 g
Węglowodany: 351.87 g (w tym błonnik: 58.8 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Jabłko 225g     0,98 zł (3,49 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Mango 500g     9,40 zł (15,98 zł)
Marchew 270g     0,82 zł (2,29 zł)
Masło 6g     0,15 zł (4,99 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 200ml     3,60 zł (8,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 200ml     0,70 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 6g     0,17 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 120g     1,20 zł (4,99 zł)
Pomidory 510g     2,71 zł (3,99 zł)
Ryż brązowy 95g     0,71 zł (2,99 zł)
Sałata 20g     0,71 zł (4,99 zł)
Szynka z indyka 60g     2,82 zł (7,99 zł)
Woda 480ml 0,00 zł (0,00 zł)



×