1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Awokado | 210g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 60g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |