Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 80g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 17g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 130g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 120g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 400g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 300g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 1g |
![]() |