Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 115g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 21g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 5g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Ogórek | 30g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 460g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 460g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Seler naciowy | 90g |
![]() |
|
Ser camembert pełnotłusty | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 5g |
![]() |