Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Białko jaja kurzego | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 480g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Masło klarowane | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.3g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Szpinak | 150g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 0.3g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |