Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 750g |
![]() |
|
Cebula | 110g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 330g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 215g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 37g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Marchew | 270g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 120ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 1g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 1g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 500g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |