Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 80g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 30g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 20g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |