Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 70g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 0g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 0g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 255g |
![]() |
|
Kiełbasa podwawelska | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Liść laurowy | 0g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Marchew | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 350g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 760g |
![]() |
|
Rzeżucha | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 75g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |