1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Brzoskwinia | 85g |
0,59 zł
(3,49 zł) |
|
Bułka grahamka | 90g |
1,23 zł
(1,78 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Jaja kurze całe | 180g |
1,26 zł
(6,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
Krążki ryżowe | 30g |
0,73 zł
(2,69 zł) |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
0,05 zł
(2,69 zł) |
|
Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 170g |
0,90 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 10g |
0,07 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 20g |
0,94 zł
(7,99 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |