1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
4,35 zł
(13,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 80g |
2,24 zł
(6,99 zł) |
|
Bulion warzywny | 200g |
21,84 zł
(27,96 zł) |
|
Cukinia | 300g |
3,00 zł
(8,49 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
2,04 zł
(4,79 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Kiełki brokuła | 32g |
3,19 zł
(4,99 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
1,40 zł
(2,79 zł) |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
0,26 zł
(1,29 zł) |
|
Limonka | 100g |
1,56 zł
(4,99 zł) |
|
Mak niebieski | 5g |
0,16 zł
(6,29 zł) |
|
Mango | 140g |
2,63 zł
(7,99 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek | 80g |
0,53 zł
(3,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka jalapeno | 30g |
2,00 zł
(19,99 zł) |
|
Pestki dyni | 20g |
0,80 zł
(3,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 80g |
8,88 zł
(9,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 170g |
1,78 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
Płatki owsiane | 10g |
0,07 zł
(3,29 zł) |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
6,39 zł
(7,99 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 300g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszona kolendra | 1g |
0,09 zł
(1,29 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |