Darmowa dieta 2200 kcal nr 3559



Śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką (wersja lżejsza)
456 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 13.46 g T: 11.66 g W: 84.4 g (BŁ: 18.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   37

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Drugie śniadanie


Melon
399 kcal
Łączna waga porcji: 1080g.

B: 9.72 g T: 3.24 g W: 90.72 g (BŁ: 10.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   34

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Pokroić i zapakować do pudełka :)



Obiad


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
594 kcal
Łączna waga porcji: 830g.

B: 15.56 g T: 27.02 g W: 79.42 g (BŁ: 13.96 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podwieczorek


Chłodnik z soku z buraka (wersja lżejsza)
316 kcal
Łączna waga porcji: 522g.

B: 22.26 g T: 13.22 g W: 28.82 g (BŁ: 3.7 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

10   61

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Do miski wkładamy i delikatnie mieszamy: - Jajko gotowane na twardo pokrojone w dużą kostkę; - Obranego ogórka - startego na tarce o dużych oczkach i odsączonego; - Rzodkiewki pokrojone w plasterki; - Kiełki brokuła; - Jogurt; - Sok z buraka; - Sól i pieprz do smaku;


Kolacja


Sałatka z brokułem i jajkiem
387 kcal
Łączna waga porcji: 525g.

B: 27 g T: 14.2 g W: 43.55 g (BŁ: 10.65 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

66   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Brokuły gotujemy na parze przez ok. 10 -15 minut.
  2. Jaja gotujemy na twardo i kroimy w kostkę.
  3. Całość przekładamy do miski, dodajemy kukurydzę i jogurt, wyciskamy czosnek.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2152 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 88 g
Tłuszcz: 69.34 g
Węglowodany: 326.91 g (w tym błonnik: 57.91 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 500g     7,49 zł (7,49 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 324g     2,26 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 260g     2,01 zł (2,78 zł)
Kiełki brokuła 32g     3,19 zł (4,99 zł)
Koper ogrodowy 70g     8,37 zł (8,97 zł)
Kukurydza konserwowa 220g     1,81 zł (2,79 zł)
Melon 1080g     10,79 zł (11,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Ogórek gruntowy 40g     0,73 zł (10,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Pieczarka świeża 160g     1,60 zł (4,99 zł)
Ryż brązowy 90g     0,67 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 290g     6,02 zł (7,47 zł)
Sok z buraków 100g     0,93 zł (6,99 zł)
Woda 480ml 0,00 zł (0,00 zł)



×