Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Marchew | 60g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 18g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 75g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Ziemniaki | 130g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |