Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 19g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 70g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Mieszanka przypraw garam masala | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 300ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 36g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 350g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |