Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 110g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 5g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 250g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 15g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kasza manna | 40g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Limonka | 12g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 400ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 200g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 180g |
![]() |
|
Pasta curry (czerwona) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 440ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |