Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 5g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 195g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 260g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 230ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 1g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 1g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |