Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 90g |
![]() |
|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Cebula | 75g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Czarne jagody | 20g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 356g |
![]() |
|
Jarmuż | 20g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 240g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 1190ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona chia | 16g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 150g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Ser mascarpone | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 272g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 150g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 100g |
![]() |