Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Bułka tarta | 20g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 443g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 360g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Woda | 12ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |