1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 480g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 204g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 50g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 37g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 400g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 850g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 220g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Siemię lniane | 10g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |