Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
propozycja przepisu przysłana przez: Berkas
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Fasola biała, nasiona suche | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 500g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 40g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 1g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło klarowane | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1.01g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 460g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Por | 160g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 10g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 0.3g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2.5g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 0.3g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |