Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 480g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Liść laurowy | 4g |
![]() |
|
Marchew | 200g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 30g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 5g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 100g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 1.5ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziele angielskie | 5g |
![]() |
|
Ziemniaki | 50g |
![]() |