Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bułka grahamka | 50g |
0,68 zł
(0,89 zł) |
|
| Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 175g |
1,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 80g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 45g |
0,35 zł
(1,39 zł) |
|
| Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
| Kasza gryczana | 60g |
0,69 zł
(4,59 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 50g |
0,41 zł
(2,79 zł) |
|
| Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 50g |
1,87 zł
(14,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 55g |
2,42 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 110g |
2,01 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pierś z indyka | 800g |
19,32 zł
(28,98 zł) |
|
| Pomidory | 240g |
1,28 zł
(3,99 zł) |
|
| Sardynka w oleju | 80g |
3,99 zł
(5,99 zł) |
|
| Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |
|
| Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |