Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły mrożone | 450g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 9g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 660g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, pęczak | 120g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 80g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Wołowina, polędwica | 200g |
![]() |