Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
| Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
0,33 zł
(5,49 zł) |
|
| Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
| Dynia | 250g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Figi suszone | 14g |
1,03 zł
(10,99 zł) |
|
| Gałka muszkatołowa | 1g |
0,13 zł
(1,29 zł) |
|
| Imbir (proszek) | 1g |
0,13 zł
(1,89 zł) |
|
| Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 20g |
0,15 zł
(1,39 zł) |
|
| Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
| Makaron pełnoziarnisty | 50g |
0,60 zł
(5,99 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 50g |
1,95 zł
(7,79 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 300g |
3,15 zł
(10,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej kokosowy | 10g |
0,50 zł
(11,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
| Papryka czerwona | 40g |
0,73 zł
(10,99 zł) |
|
| Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Por | 70g |
1,21 zł
(3,99 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 15g |
0,38 zł
(0,75 zł) |
|
| Płatki jaglane | 50g |
0,70 zł
(2,79 zł) |
|
| Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
| Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
| Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
| Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |