1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Groch, nasiona suche | 45g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 52g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 350ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 15ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |