1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Bulion warzywny | 1000g |
109,22 zł
(111,84 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Czarne jagody | 130g |
6,28 zł
(14,49 zł) |
|
Czosnek | 60g |
2,63 zł
(4,38 zł) |
|
Filet z łososia | 80g |
7,87 zł
(24,59 zł) |
|
Hummus z chilli | 30g |
1,12 zł
(2,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
Makaron ryżowy | 80g |
3,12 zł
(7,79 zł) |
|
Marchew | 60g |
0,18 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 18g |
1,58 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 100g |
2,08 zł
(2,49 zł) |
|
Seler, korzeń | 40g |
0,15 zł
(2,69 zł) |
|
Suszone pomidory | 14g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 200g |
0,37 zł
(3,69 zł) |