Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Kurczaka i brokuły daj na parę. Parować 30-40min.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 550g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |