Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać mąkę i dobrze wymieszać, dodać jajko i trochę soli. Ciasto ma być luźne. Wymieszać dokladnie i odstawić na 15-20 minut. W opiekaczu do tostów wykładamy żółty ser na spód, na serze układamy warzywa, a całość zalewamy ciastem. Pieczemy przez 10-15minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 5g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 300g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 140g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 75ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |