Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 224g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 150g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 80g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 200g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |