Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 70g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 170g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 24g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |