Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Białko jaja kurzego | 70g |
0,49 zł
(6,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 80g |
0,96 zł
(4,79 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 150g |
1,05 zł
(6,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 16g |
1,91 zł
(2,99 zł) |
|
| Malina | 60g |
1,20 zł
(9,99 zł) |
|
| Masło klarowane | 5g |
0,21 zł
(21,49 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 240g |
2,52 zł
(10,49 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 72g |
0,22 zł
(2,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 0.3g |
0,03 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
| Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
2,24 zł
(7,99 zł) |
|
| Szpinak | 150g |
2,99 zł
(3,99 zł) |
|
| Sól biała | 0.3g |
0,00 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |