Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 180g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 750g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 100g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Limonka | 30g |
![]() |
|
Masło klarowane | 6g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 180g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 550g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 630g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 90g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 90g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 200g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 30g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 75g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 7.5g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |