Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 800g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 100g |
![]() |
|
Ekstrakt waniliowy | 2g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 760g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 5g |
![]() |
|
Marchew | 105g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 150g |
![]() |
|
Morele suszone | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 36g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 200g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 860g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 220g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Seler naciowy | 90g |
![]() |
|
Siemię lniane | 70g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1.1g |
![]() |