Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Cebula | 80g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 210g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Liść laurowy | 4g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 70ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 30g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 5g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Por | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 101.5ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziele angielskie | 5g |
![]() |
|
Ziemniaki | 50g |
![]() |