Płatki gotujemy w mleku lub zostawiamy na noc do nasiąknięcia. jabłko i orzechy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do płatek. Podajemy na ciepło lub na zimno
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 540g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 255g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 230g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 36g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 520g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |