Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 840g |
![]() |
|
Brokuły | 100g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kasza manna | 40g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 100g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 230ml |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 180ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 400g |
![]() |
|
Nasiona chia | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 35g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 220g |
![]() |
|
Siemię lniane | 10g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 20ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |