Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 750g |
![]() |
|
Cebula | 210g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 110g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Marchew | 620g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 220ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 40ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 1g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 1g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 62g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 500g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 100g |
![]() |
|
Pietruszka, liście | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 190g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 10g |
![]() |