Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 70g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 30g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 110g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Mieszanka przypraw garam masala | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Miód pszczeli | 40g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 530ml |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 500g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 61g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 160g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 2g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 6g |
![]() |