Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 1g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 30g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 100g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 300g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 12g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, liście | 1g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory | 400g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |