Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Banan | 100g |
![]() |
|
Cebula | 310g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 204g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 280g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Mieszanka przypraw garam masala | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Miód pszczeli | 40g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 530ml |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 500g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 26g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 2g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 7g |
![]() |