Mieszamy najpierw składniki suche, następnie mokre, wsypujemy suche do mokrych lub mokre do suchych, mieszamy, na patelni uformowac jednego wielkiego giganta lub kilka mniejszych wedle uznania. Podawac z owockiem ulubionym.
Przepis nadesłany przez użytkownika.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 130g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 80g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 20g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 1g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 70g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |