Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Banan | 100g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 13g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 255g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 40g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 40g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 230ml |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 500g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 15g |
![]() |
|
Sól biała | 1.1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |