Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 45g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 60g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 280g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 80g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 40g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |